Βασικό στοιχείο του επανασχεδιασμού του διαμερίσματος αποτέλεσε η πρόθεση μας να επανεξετάσουμε τη σχέση των επιμέρους χώρων μεταξύ τους αλλά κ με το σύνολο. Το διαμέρισμα βρίσκεται σε μια τυπική πολυκατοικία της δεκαετίας του ΄70 στην περιοχήτου Π.Φαλήρου, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού, τον κατακερματισμένο εσωτερικό χώρο. Έτσι καταργήθηκαν πολλοί διαχωριστικοί τοίχοι κ δημιουργήθηκε ένας ενιαίος χώρος διημέρευσης που περιλαμβάνει δύο καθιστικά, χώρο τραπεζαρίας, τη γωνιά του πιάνο και την κουζίνα. Επανασχεδιάστηκαν τα υπνοδωμάτια κ δημιουργήθηκε ένας μικρός αλλά ζεστός χώρος μελέτης/ανάγνωσης.

Διατηρήθηκε και συμπληρώθηκε το παλαιό, ανοιχτόχρωμο, δρύινο δάπεδο το οποίο επεκτείνεται σε όλο το διαμέρισμα. Οι γραμμικοί κρυφοί φωτισμοί κ το ενιαίο χρώμα στην τοιχοποιία ενοποιούν τους βασικούς χώρους διημέρευσης οι οποίοι είναι φωτεινοί κ ευχάριστοι χάρη στα πολλά κ μεγάλα ανοίγματα. Λόγω του σχετικά χαμηλού εσωτερικού ύψους επιλέγονται πολλά σε αριθμό φωτιστικά στοιχεία οροφής μικρού όμως όγκου. Η επίπλωση είναι λιτή με υφάσματα σε υπόλευκα χρώματα και ξύλινες επιφάνειες ανοιχτόχρωμης καρυδιάς.