DUPLEX RESIDENCE PATIMA ll CHANLANDRIOU


Περιοχή: Αρτέμιδα Αττικής // ‘Ετος Ολοκλήρωσης: 2010 // Εμβαδόν: 321m2 // Φωτογραφία: Viewport

Location: Artemida (Attica, Greece) // Year of completion: 2010 // Size: 321m2  // Photography: Viewport


Η διώροφη κατοικία συνολικού εμβαδού 321τμ, βρίσκεται στην Αρτέμιδα Αττικής, σε επίμηκες οικόπεδο 1750τμ. Με δεδομένη τη στατική μελέτη, ζητούμενο ήταν να ακολουθηθεί μία λογική απλών χαράξεων που να οδηγεί στη δημιουργία χώρων ανταποκρινόμενων στις ανάγκες τετραμελούς οικογένειας.

Στο ισόγειο τοποθετήθηκε το καθιστικό, το οποίο ενοποιημένο με την τραπεζαρία και την κουζίνα, συνιστά έναν ευρύχωρο και ευχάριστο χώρο διημέρευσης. Στην ίδια στάθμη τοποθετούνται δύο υπνοδωμάτια, λουτρό και χώρος εργασίας. Στον α’ όροφο, τοποθετείται δεύτερο καθιστικό με δυνατότητα επέκτασης στο μέλλον. Ο α’ όροφος εκτονώνεται  σε στεγασμένους με πέργκολα εξωτερικούς χώρους με πανοραμική θέα. Η κατοικία διαθέτει επίσης υπόγειο, το οποίο δύναται να χρησιμοποιηθεί ως βοηθητικός χώρος με κουζίνα.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά καθώς και στη δημιουργία πολλών εξωτερικών χώρων ώστε ο χρήστης να επωφεληθεί της άμεσης σχέσης του κτιρίου με το φυσικό του περιβάλλον.


The two-story private residence of total area 321sq.m. located in Artemida, is positioned at the rear of a 1750 sq.m. plot. Given the structural design, it wanted to follow a logical simple stakeout leading to the creation of spaces that address four member family.

The living room, which is integrated with the dining room and the kitchen, creates a spacious and pleasant . On the same level they are placed two bedrooms, bathroom and workspace. On the first floor, placed second living room with extendable in the future. The first floor expands in roofed pergola outdoors with panoramic views. The house also has a basement, which can be used as auxiliary room with kitchen.

Particular attention was paid to the materials used both externally and internally and in creating many external sites that the user can take advantage of the direct relationship of the building with its natural environment.