Farmacy Facade, Kallithea



Περιοχή: Καλλιθέα
‘Ετος Ολοκλήρωσης:2015
Φωτογράφηση:Viewport


Σε ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα προάστια της Αθήνας, την Καλλιθέα, κληθήκαμε  να επανασχεδιάσουμε την πρόσοψη ενός φαρμακείου .

Το βασικό ζητούμενο στο οποίο βασίστηκε ο σχεδιασμός πέρα από την ανάγκη για μία διαφορετική προσέγγιση της όψης, ήταν η προβολή του φαρμακείου ώστε να γίνεται εύκολα αντιληπτό στους διερχόμενους με αυτοκίνητο ή πεζή.

Για το λόγο αυτό τονίστηκε ο σταυρός του φαρμακείου, ο οποίος κατασκευάστηκε με λεπτή λωρίδα πλεξιγκλάς ακολουθώντας όλο το ύψος και το πλάτος της πρόσοψης.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν  εκτός αυτού ήταν μάρμαρο για να τονιστεί η συνέχεια με το υπάρχον και διάτρητα μεταλλικά φύλλα που συνθέτουν μία ελαφριά κατασκευή πίσω από την οποία τοποθετούνται τα κλιματιστικά.