Apartment Renovation, Palaio Faliro



Περιοχή: Παλαιό Φάληρο Αττικής
Έτος Μελέτης: 2018
Ομάδα Μελέτης: Γιώργος Τζορμπατζίδης, Βερόνικα Σταθοπούλου
Εμβαδόν: 130m2

Location: Palaio Faliro, Attica
Year of Design: 2018
Design Team: Georgios Tzorbatzidis, Veronica Stathopoulou
Size: 130m2


Βασικό στοιχείο του επανασχεδιασμού του διαμερίσματος αποτέλεσε η πρόθεση να επανεξετάσουμε τη σχέση των επιμέρους χώρων μεταξύ τους αλλά και με το σύνολο. Το διαμέρισμα βρίσκεται σε μια τυπική πολυκατοικία της δεκαετίας του ΄70 στην περιοχή του Π. Φαλήρου, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού, τον κατακερματισμένο εσωτερικό χώρο. Έτσι, καταργήθηκαν πολλοί διαχωριστικοί τοίχοι και δημιουργήθηκε ένας ενιαίος χώρος διημέρευσης που περιλαμβάνει δύο καθιστικά, χώρο τραπεζαρίας, τη γωνιά του πιάνο και την κουζίνα. Επανασχεδιάστηκαν τα υπνοδωμάτια και δημιουργήθηκε ένας μικρός αλλά ζεστός χώρος μελέτης/ανάγνωσης.

Διατηρήθηκε και συμπληρώθηκε το παλαιό, ανοιχτόχρωμο, δρύινο δάπεδο το οποίο επεκτείνεται σε όλο το διαμέρισμα. Οι γραμμικοί κρυφοί φωτισμοί κ το ενιαίο χρώμα στην τοιχοποιία ενοποιούν τους βασικούς χώρους διημέρευσης οι οποίοι είναι φωτεινοί κ ευχάριστοι χάρη στα πολλά και μεγάλα ανοίγματα. Λόγω του σχετικά χαμηλού εσωτερικού ύψους επιλέγονται πολλά σε αριθμό φωτιστικά στοιχεία οροφής μικρού όμως όγκου. Η επίπλωση είναι λιτή με υφάσματα σε υπόλευκα χρώματα και ξύλινες επιφάνειες ανοιχτόχρωμης καρυδιάς.

Key element of the apartment redesign was the intention to reconsider the relationship between the individual spaces and the whole. The apartment is located in a typical building of the ‘70s, in the area of P.Faliro, and therefore had the design feature of a fragmented interior space. Thus, many partition walls were removed and a unified area was created, including two living rooms, a dining space, the kitchen and a piano corner. The bedrooms were redesigned as well and a small but cosy reading area was created.

The existing light-coloured oak flooring was preserved and extended throughout the whole apartment. The hidden linear lighting and the uniform colour on the walls, unify the main living areas which are bright and pleasant, thanks to the large windows. Due to the relatively low interior height small light fixtures are selected. The furnishing follows simple lines, with off-white fabrics and light walnut wooden surfaces.