Eye Clinic, Athens



Περιοχή: Αθήνα Αττικής
Έτος Μελέτης: 2019
Ομάδα Μελέτης: Γιώργος Τζορμπατζίδης, Βίκυ Θηβαίου
Επίβλεψη Κατασκευής: Θεόφιλος Ψωμιάδης
Εμβαδόν:  75 m2

Location: Athens, Attica
Year of Design: 2019
Design Team: Georgios Tzorbatzidis, Vicky Thivaiou
Construction Management: Theofilos Psomiadis
Size: 75 m2


Ζητούμενο για το σχεδιασμό του οφθαλμιατρείου ήταν η δημιουργία ενός ζεστού και φιλόξενο χώρου με σύγχρονη αισθητική, όπου θα νιώθουν ευχάριστα τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι ασθενείς. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ένας ευρύχωρος και φωτεινός χώρος υποδοχής. Το ύφος είναι μεν σύγχρονο, αλλά οικείο, με ειδικά κατασκευασμένη επίπλωση από ξύλο, και χρωματισμούς που ενισχύουν το φυσικό φως. Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί μία γωνία αναμονής σχεδιασμένη για τα παιδιά.
For the design of this eye clinic, we wanted to create a warm and welcoming space, with contemporary aesthetics, where both the employees and the patients can feel calm and pleasantly. The most important aspect is a spacious and bright reception area. The style chosen is both contemporary and familiar to the eye, with custom-made furnishing made of wood, in tones that enhance the natural light. Additionally, a corner for children is created to lighten their waiting time.