Residence Renovation, Drosia



Περιοχή: Δροσιά Αττικής
Έτος Μελέτης: 2019
Ομάδα Μελέτης: Γιώργος Τζορμπατζίδης, Βερόνικα Σταθοπούλου
Ομάδα Επίβλεψης Κατασκευής: Γιώργος Τζορμπατζίδης, Ιουλία Λάζου
Εμβαδόν: 211m2

Location: Drosia, Attica
Year of Design: 2019
Design Team: Georgios Tzorbatzidis, Veronica Stathopoulou
Constuction Management: Georgios Tzorbatzidis, Ioulia Lazou
Size: 211m2


Σε υφιστάμενη κατοικία στη Δροσιά συνολικής επιφάνειας 211 τ.μ., η οποία αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, κληθήκαμε να αναδιαμορφώσουμε πλήρως τους εσωτερικούς χώρους. Σχεδιάστηκαν ανοιχτοί, αλλά σαφώς διαχωρισμένοι χώροι διημέρευσης στο ισόγειο, ώστε να μεγιστοποιείται η αίσθηση ευρυχωρίας και η διάθλαση του φυσικού φωτός. Κυριαρχούν υπόλευκοι τόνοι στους τοίχους και τα έπιπλα, ενώ η χρωματική παλέτα συμπληρώνεται από τους φυσικούς τόνους του ξύλου, το οποίο συναντάται στο δάπεδο και στη μόνιμη επίπλωση της κατοικίας. Στον πρώτο όροφο της κατοικίας τοποθετούνται τα δύο υπνοδωμάτια και τα μπάνια, ενώ η σοφίτα διαμορφώνεται σαν ένας επιπλέον χώρος υπνοδωματίου και χώρος εργασίας.
In an existing residence in Drosia of a total area of 211 sq.m., which expands in three storeys, the request was the complete redesign of the interior areas. Open living spaces but with conceivable boundaries were designed, to maximise the feeling of spaciousness and the enhancement of natural light. Off-white tones are dominant on the surrounding walls and the furniture, while the color palette is completed with the natural tones of wood, which can be found on the flooring and the permanent furnishing. The first floor of the apartment consists of two bedrooms and bathrooms, while the attic is designed as an additional bedroom and workspace.